Skip to main content

6 april 2024, Medische bijscholing “aandoeningen van de zintuigen deel 2, de huid als zintuig - dermatologie", docent Rob Huisman

Van April 06, 2024 13:00 tot April 06, 2024 19:30

Medische bijscholing “Aandoeningen van de zintuigen, de huid als zintuig/dermatologie, deel 2”                            

Docent: Rob Huisman

Inhoud van de cursus:

Tijdens deel 2 van deze bijscholing wordt vergeleken met de eerder gevolgde medische basiskennis dieper en uitgebreider ingegaan op de pathologie van zowel de speciale - als ook de algemene zintuigen. Dermatologie vormt een aanzienlijk deel van deze leerstof omdat de huid eveneens gezien kan worden als zintuig. Dit onderdeel zal in dit deel van de cursus aan bod komen. Voorafgaand aan elk cluster van aandoeningen wordt bij wijze van ‘opfrisinformatie’ nog enige aandacht besteed aan de betreffende anatomie en fysiologie.

Het is belangrijk dat bepaalde ziektebeelden in dit kader tijdig worden herkend door jou als therapeut en dat deze vervolgens adequaat kunnen worden behandeld en dat indien nodig wordt doorverwezen naar de huisarts. Daarom wordt dit thema ruimschoots ondersteund met duidelijke afbeeldingen.

De bijscholing wordt verzorgd door de Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen (HAN), onderwijsinstituut sinds 1988, in samenwerking met ‘RZT-TOP’.

Deze lesdag omvat deel 2 “Aandoeningen van de reuk, de smaak, algemene zintuigen en dermatologie”.

Deel 1 en deel 2 zijn afzonderlijk van elkaar te kiezen al naar gelang de interesse in een bepaald gebied. De mogelijkheid om beide cursusdagen te volgen blijft ook staan voor het volgende jaar. Echter bij volgoende aanmeldingen gaat de cursus door!

Datum:                                 6 april 2024

Doel van de cursus:              Deze bijscholing heeft tot doel om Hbo afgestudeerde therapeuten bij te scholen in hun medische kennis.

Doelgroep:                            Reflexzonetherapeuten en algemeen complementair therapeuten

Niveau van de bijscholing:    Hbo-niveau

Max. aantal deelnemers:       min. 10 - max. 24 personen 

Cursusduur :                         6 uur.

Soort bijscholing:                 Medisch.

Studie belasting:                  Buiten de bijscholing wordt geen extra studiebelasting gevraagd.

Certificaat:                           Na afronding van de bijscholing ontvangt de cursist een certificaat.

Prijs:                                     € 75,-

Tijd:                                     13.00 - 19.30 uur (ontvangst vanaf 12.45 uur)

Bij de cursus is inbegrepen: lesmateriaal:  PowerPoint presentatie, digitaal - Koffie, thee, water.

Accreditatie:                        De HAN is MBK-geaccrediteerd door de SNRO. Jaarlijkse bijscholingen zijn hiermee geaccrediteerd voor de beroepsverenigingen.

Locatie:                               Pianoweg 117, 1312 JD, Almere Muziekwijk. (Leger des Heils kerkje). 

(Gratis parkeren, NS station Almere Muziekwijk op loopafstand)

Inschrijven en informatie: 
Inschrijven kan via “deelnemen” bovenaan deze cursusinformatie. Wanneer u het inschrijfformulier heeft ingevuld en akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, dan ontvangt u een betaallink. Na betaling ontvangt u de factuur en tevens de bevestiging van deelname. Na afloop van de bijscholing ontvangt u het certificaat.

Voor vragen, stuur een email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.